Siirry suoraan sisältöön

Kumiteollisuus ry

Kumiteollisuus ry:n tehtävänä on toimia jäsenistönsä yhteiseksi eduksi sekä edustaen alaa ulospäin että välittäen jäsenistölle tietoa alaan vaikuttavista lainsäädäntö- ym. hankkeista sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Yhdistys toimii myös foorumina alan yhteisille hankkeille. Yhdistys on voittoa tavoittelematon organisaatio.

Palvelut

Kumiteollisuus ry:n tehtävänä on toimia määrätietoisesti jäsentensä kilpailukyvyn ja toimintaedellytysten edistämiseksi Suomessa.

Yhdistys palvelee jäsenistöään sekä elinkeinopoliittisen että työnantajapoliittisen edunvalvonnan keinoin. Se seuraa kumiteollisuuden toimintaan vaikuttavia asioita, lainsäädäntöä ja hankkeita sekä antaa niistä lausuntoja kumiteollisuuden toimintaympäristön kehittämiseksi. Kumiteollisuus on mukana monissa alaan vaikuttavissa yhteistyöhankkeissa ja foorumeissa. Yhdistys neuvottelee kumiteollisuutta koskevat työehtosopimukset ja antaa työsuhdeasioihin liittyvää neuvontaa. Yhdistys pitää aktiivisesti yhteyttä jäsenistöönsä ja järjestää koulutuksia ja seminaareja ajankohtaisista ja jäsenistölle tärkeistä asioista.

Organisaatio

Kumiteollisuus ry:n toimitusjohtaja on DI Sami Nikander vastaa yhdistyksen elinkeinopoliittisesta edunvalvonnasta. Työnantajaedunvalvonnasta vastaa Kemianteollisuus ry:n palveluksessa oleva asiamies, varatuomari Juha Teerimäki. Yhdistyksessä toimii neljä jaostoa: tes-jaosto, koulutusjaosto, ympäristöjaosto ja standardisointitoimikunta. Kumialan standardisoinnin toimialayhteisö Suomen Standardisoimisliitossa on Kemesta ry. 

Yhteystiedot