Siirry suoraan sisältöön

FP Finnprofiles Oy – Tiivistysratkaisujen huippuosaaja

Finnprofiles nojaa yli 30 vuoden kokemukseen suomalaisesta kumiteollisuudesta. Nykymuodossaan perheyritys täyttää tänä vuonna 25 vuotta ja on Suomen johtava tiivisteprofiilien tuottaja. Menestys perustuu laajaan osaamiseen, materiaalivalikoimaan, räätälöintikykyyn sekä joustavaan tuotantoprosessiin.

Finnprofiles valmistaa tiivisteprofiileja sekä kokonaisvaltaisia tiivistysratkaisuja teollisuuden käyttöön. Finnprofilesin kahdessa tehtaassa Sastamalassa ja Iissä tuotetaan tuhansia erilaisia profiileja. Pääraaka-aineita ovat EPDM- ja silikonikumit sekä TPE (termoplastinen elastomeeri).  

Finnprofilesin liikevaihto on 9 miljoonaa euroa ja se työllistää yli 50 henkilöä. Suoran viennin osuus liikevaihdosta on noin 30 %. Suomen lisäksi markkinakohteita ovat Skandinavia, Benelux-maat, Saksa, Ranska ja Italia ja Venäjä sekä Itä-Euroopan alue. Yrityksen markkinaosuus on ollut jatkuvassa kasvussa valituilla toimialoilla.

Yritys toimii laajasti eri teollisuuden sektoreilla ja toimittaa tuotteita mm. rakennus-, linja-auto- kiskokalusto- ja laivateollisuuden tarpeisiin. Yrityksen erikoisalaa ovat paloturvalliset tiivistysratkaisut, joissa Finnprofiles on alansa edelläkävijä täyttäen mm. uusimmat eurooppalaiset standardit. 

Joustava ja kokonaisvaltainen palvelu tuo lisäarvoa asiakkaalle

Finnprofiles tarjoaa asiakkailleen joustavan palvelukokonaisuuden tuotteen suunnittelusta valmiiseen tiivistämisen kokonaisratkaisuun. Erityisvahvuus on uusien ratkaisujen luominen yhdessä asiakkaan kanssa.  

Yksi yrityksen tärkeimmistä taidoista on kyky elää muuttuvien tilanteiden mukaan. Finnprofilesin menestyksen takana on jatkuva kehittyminen sekä henkilöstön monipuolinen osaaminen. Joustavuus ja asiakaspalvelukyky ovat aina olleet Finnprofilesille tärkeitä ominaisuuksia. Yritys panostaa laadun, tuotannon sekä henkilöstön kehittämiseen. Vuonna 2014 yritykselle myönnettiin ISO9001-standardi.  

Viennillä turvataan tulevaisuus 

Yrityksen tavoitteena on kasvattaa tunnettuutta maailmalla, sillä viennin osuuden kasvattaminen on yksi tärkeimmistä tekijöistä, joilla tulevaisuus voidaan turvata. Finnprofiles kulkee kehityksen kärjessä ja panostaa materiaalien tutkimukseen sekä menetelmien kehittämiseen. Tänä vuonna yritys lanseerasi metallivahvikkeisen silikoniprofiilin, jolle koko Euroopassa on vain harvoja toimittajia.  

Finnprofiles uskoo, että erikoisosaamisen avulla on tulevaisuudessakin edellytykset menestyä ja säilyttää tuotannollinen toiminta Suomessa.  

7507

Tutustu yritykseen tarkemmin: www.finnprofiles.com 

Tämä juttu on osa Kumiteollisuuden verkkosivuilla julkaistavaa kumiteollisuuden yritysesittelysarjaa. FP Finnprofiles on esittelysarjan toinen yritys. Lue myös aiemmin ilmestynyt juttu Reka Kumi Oy:stä.

 Teksti: Petra Kannonkari/Kumiteollisuus ry