Siirry suoraan sisältöön

Hexamer Oy – monipuolinen silikonituotteiden valmistaja

Vuonna 1982 perustettu Hexamer Oy silikonikumisten tuotteiden valmistaja ja näiden alihankintapalveluja tuottava yritys. Laaja asiakaskunta kattaa yrityksiä useilla teollisuuden aloilla, pääosin Suomessa. Yrityksen vahvuus on monipuolisessa tuotannossa ja eri tarpeisiin taipuvissa valmistustekniikoissa.

Hexamer Oy sijaitsee Liedossa. Se työllistää tällä hetkellä vajaat parikymmentä henkeä ja pääasialliset asiakkaat ovat Suomessa, mm. medical-, elintarvike-, elektroniikka-, rakennus-, paperi- ja kuljetusteollisuudessa. Viennin osuus on noin 15 % myynnistä.

Kilpailuetua monipuolisesta tuote- ja palveluvalikoimasta

Hexamer Oy valmistaa alihankintana asiakkaan kuvien mukaan silikonikumituotteita. Näitä ovat mm. extruusiotekniikalla tehdyt silikoniprofiilit, -tiivisteet ja -letkut. Tuotevalikoimaan kuuluvat myös erilaiset muottituotteet, jotka on valmistettu joko ahtopuristus- tai ruiskupuristustekniikalla. Alihankintapalveluihin kuuluvat myös kotelorakenteiden tiivistäminen tai häiriösuojaaminen, ja silikonipainatus sekä tampotyynyjen valmistaminen.

Asiakassuhteisiin ja laatuun panostetaan

Yritys valmistaa tuotteet pääosin asiakkaiden tarpeiden ja kuvien pohjalta. Tämän vuoksi Hexamer haluaa olla suunnittelutyössä mukana mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, jotta valmis tuote vastaa yrityksen tuotannon vaatimuksia. Lisäksi laaja varastovalikoima silikonitiivisteitä palvelee asiakkaan nopeitakin tarpeita.

Hexamer panostaa myös tuotteidensa laatuun. Esimerkiksi yrityksen valmistaman silikonitiivisteen lämpötila-alue on laaja (- 50…+ 200 °C, erityislaaduilla jopa +300 °C), ja sillä on hyvä otsonin ja UV-valon kesto. Näiden ominaisuuksiensa ansiosta oikein asennettu silikonitiiviste säilyttää kimmoisuutensa sopivissa olosuhteissa jopa 15-20 vuotta. 

Horisontissa tulevaisuus

Teknisten kumituotteiden valmistus on Suomessa erittäin kilpailtu ala mutta yrityksessä luotetaan toiminnan jatkuvaan kehittämiseen ja ajan hermolla pysymiseen.

”Hexamerilla uskotaan, että pitkäjänteinen ja tulevaisuuteen suuntautuva toiminta tuottaa tulosta jatkossakin”, sanoo yrityksen omistaja ja toimitusjohtaja Jaakko Rentto.

Tutustu yritykseen tarkemmin: www.hexamer.fi 

Tämä juttu on osa Kumiteollisuuden verkkosivuilla julkaistavaa kumiteollisuuden yritysesittelysarjaa. Lue myös aiemmin ilmestyneet jutut Jäsenyritykset -sivulta.

 Teksti: Petra Kannonkari/Kumiteollisuus ry