Siirry suoraan sisältöön

Lainsäädännön on tuettava jäsenyritysten toimintaedellytyksiä

Kumi- ja rengasteollisuutta koskevaa lainsäädäntöä ja määräyksiä on paljon. Kumiteollisuus seuraa lainsäädännön kehitystä ja pyrkii vaikuttamaan tulevien säädösten sisältöön siten, että ne tukisivat kumiteollisuuden jäsenyritysten toimintaedellytyksiä tiukasti kilpaillussa liiketoimintaympäristössä.

Erityisesti energiaan, ilmastoon, ympäristöön, terveyteen ja turvallisuuteen liittyvän lainsäädännön nykykokonaisuus koskee kumiteollisuutta laajasti. Suomen näitä aiheita käsittelevä lainsäädäntö on nykyisin suurelta osin joko EU-direktiivien kansallistasoveltamista tai EU-asetusten suoraa kansallista toimeenpanoa.  

Kumiteollisuuden lainsäädännön vaikuttamismuoto on tästä johtuen hyvin verkostomainen. Lainsäädännön kehitystä seurataan ja siihen vaikutetaan osana Kemianteollisuus ry:n ja Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n sekä toimialan eurooppalaisen järjestön, ETRMA:n, verkostoa. Tärkein tehtävä on lisätä kansallisten viranomaisten tietämystä kumialalle keskeisistä asioista ja sitä kautta vaikuttaa päätöksiin.

Lisätietoja Sami Nikander, sami.nikander@kemianteollisuus.fi tai gsm 040 567 4413.