Siirry suoraan sisältöön

Teknikum – osaaminen ja ratkaisut asiakkaiden tukena

Teknikum on johtava pohjoismainen polymeeriteknologia-alan konserni. Vuonna 1989 perustetun yhtiön osaamisella ja ratkaisuilla autetaan asiakkaita ympäri maailman. Yhtiön toiminta perustuu vastuulliseen arvojen mukaiseen toimintaan, jonka peruspilareita ovat motivoitunut ja ammattitaitoinen henkilöstö, tuotteiden korkea laatu sekä joustava ja innovatiivinen työ asiakkaan hyväksi.

Teknikumin tuotevalikoimaan kuuluvat mm. teollisuusletkut, muottituotteet kumista ja muovista, kumipinnoitteet ja -päällysteet, polyuretaani- ja nestesilikonituotteet sekä kumisekoitukset, -levyt ja -matot. Teknikumin vahvoja osaamisalueita ovat kulutuksen ja korroosion suojaukseen liittyvät tuote- ja palveluratkaisut, nesteiden ja muiden materiaalien siirtoon suunnitellut teollisuusletkut ja letkuasennelmat sekä asiakaskohtaiset polymeerituotteet. Teknikumin tuotteita käytetään paikoissa, joissa tuotteilta vaaditaan erikoiskestävyyttä ja turvallisuutta, kuten ydinvoimaloissa, valtamerilaivoissa, kaivoksissa ja kemikaalitehtaissa.

Vastuullisuus mukana kaikessa toiminnassa

Yhtiö toteuttaa vastuullisuuden periaatetta kaikessa toiminnassaan, aina lähtien yhtiön johtamisesta päivittäisiin toimintaprosesseihin ja henkilöstön tasa-arvoisuuteen sekä hyvinvointiin. Vastuullisen toiminnan toteutumista seurataan ja kehitetään edelleen, mm. osto- ja turvallisuuspolitiikan avulla. Yhtiö suhtautuu ympäristövaikutuksiin vakavasti. Tuotannon kaikissa vaiheissa huomioidaan ympäristöön, terveyteen ja turvallisuuteen liittyvät asiat. Yhtiö panostaa myös luonnonvarojen säästeliäämpään käyttöön ja jätteiden uudelleen käyttömahdollisuuksien lisäämiseen.

Arvot tukevat arkipäivän tekemistä

Yhtiön menestyksen taustalla on motivoitunut ja ammattitaitoinen henkilöstö. Yhtiö tukee työntekijöidensä kehittymistä ja tarjoaa mahdollisuuksia erilaisille urapoluille.

Arvot tukevat myös päivittäistä työtä asiakkaiden kanssa. Yhtiö pitää tärkeänä asiakkaan liiketoiminnan ymmärtämistä ja prosessien ja komponenttien tuntemista. Teknikum haluaa tukea asiakkaiden toimintaa  joustavalla asiakastyöllä ja innovatiivisilla ratkaisuilla. Toimiva laatupolitiikka varmistaa asiakastyytyväisyyden ja tuotteen pitkän käyttöiän loppukäyttäjälle.

Yhteistyö ja kansainvälisyys tulevaisuuden menestyksen takana

Teknikumin johto ja henkilöstö ovat yhdessä sitoutuneet toiminnan jatkuvaan kehittämiseen ja tehokkuuden parantamiseen, millä ylläpidetään yritystoiminnan kilpailukyky ja varmistetaan kannattavuus. Toimivassa työympäristössä syntyy tuottavaa ja laadukasta tulosta. Nämä asiat ovat toiminnan jatkuvuuden perusta.

Yhtiö on kansainvälistynyt voimakkaasti asiakkaiden toiveista ja uskoo tulevaisuudessakin siihen, että yhtiön menestys löytyy sieltä missä asiakkaatkin ovat. 

Teknikum

Teknikum operoi Pohjoismaiden suurinta ja Suomen ainoata teollisuusletkutehdasta. Tuotantolinjalta valmistuu mm. vaativaan laitoskäyttöön soveltuvia keraamiletkuja mittatilauksesta.

Tutustu yritykseen tarkemmin: www.teknikum.com

Tämä juttu on osa Kumiteollisuuden verkkosivuilla julkaistavaa kumiteollisuuden yritysesittelysarjaa. Aiemmin ovat ilmestyneet jutut FP Finnprofiles Oy:stä ja Reka Kumi Oy:stä.

  Teksti: Petra Kannonkari/Kumiteollisuus ry