Siirry suoraan sisältöön

Kumiteollisuus – elinvoimainen edelläkävijä

Kumiteollisuus Suomessa on pieni mutta elinvoimainen ala. Se työllistää Suomessa noin 2000 henkeä. Tuotannosta menee vientiin yli 70 prosenttia.

Kumiteollisuus jaetaan Suomessa kahteen pääkategoriaan: renkaisiin ja teknisiin kumituotteisiin. Kuluttaja on tekemisissä kumista valmistettujen tuotteiden kanssa päivittäin. Kumituotteiden kirjo on laaja tuteista maansiirtokoneiden renkaisiin.

Suomessa kumiteollisuus valmistaa teknisistä kumituotteista mm. kumimattoja, pinnoitteita, telamattoja, tiivisteitä, letkuja, jalkineita, puskureita, profiileja. Toinen suuri tuoteryhmä ovat ajoneuvojen renkaat. Kumiteollisuuden noin kaksikymmentä yritystä työllistävät Suomessa lähes 2000 henkeä.

Kumiteollisuuden raaka-aineet ovat tuontitavaraa ja yritykset toimivat pääasiassa kansainvälisillä markkinoilla. Suomen kumiteollisuuden tuotannosta yli 70 % menee vientiin.

Ala on kansainvälistymässä muun suomalaisen teollisuuden tavoin. Yrityksillä on myyntiorganisaatioiden lisäksi myös tuotannollista toimintaa ulkomailla. Alan menestystekijöitä ovat korkea ammattitaito, itse kehitetyt tuotteet, kyky valmistaa pieniäkin sarjoja asiakkaiden tarpeisiin sekä tuotannon tehokkuus.

Tutustu Kumiteollisuusry:n jäsenyrityksiin