Siirry suoraan sisältöön

Pasi Antinmaalle Kumiteollisuuden vuoden 2019 kunniapalkinto

Kumiteollisuuden vuoden 2019 kunniapalkinnon saajaksi on valittu Nokian Raskaat Renkaat Oy:n Pasi Antinmaa. Palkinto annettiin tunnustuksena pitkäjänteisestä työstä, jolla hän on edistänyt Suomessa toimivan kumiteollisuuden toimintaympäristön kehittymistä.

Henkilönä linjakas, johdonmukainen, huumorintajuinen ja helposti lähestyttäväPasi Antinmaa nousi palkinnon saajaa valittaessa itseoikeutetuksi valinnaksi. Hänen pitkä ja monipuolinen kokemuksensa Nokian Raskaiden Renkaiden eri tehtävissä muodostavat vaikuttavan kokonaisuuden. Antinmaa on työskennellyt yrityksen palveluksessa 18 vuotta, joista viimeiset 8 vuotta tehdaspäällikkönä. Nokian Raskaiden Renkaiden tuotanto on kokenut Pasin johdolla vahvan kehityksen monessa suhteessa mm. älykästä tuotantoa on lisätty määrätietoisesti, sisäistä logistiikkaa on uudistettu ja automatisoitu ja Lean -työkaluja on otettu hyötykäyttöön. Erityisesti työturvallisuudessa on saavutettu jättiharppaus. 

 Tehdyn työn myötä yrityksen tuotantomäärä on viimeisen neljän vuoden kuluessa kasvanut 50 % ja tuottavuus parantunut 30%. Turvallisuustyössä tulokset ovat niin ikään vakuuttavia. Tapaturmaindikaattori LTI3 oli 42 vuonna 2014 ja Raskaat Renkaat oli Nokian Renkaiden huonoin yksikkö työturvallisuudessa. Nyt LTI1 mittari on 0 ja Raskaat Renkaat on Nokian Renkaiden paras yksikkö työturvallisuudessa. Raskailla renkailla on tehty tänä vuonna 8 turvallisuushavaintoa (parannusehdotusta) per henkilö.

Kumiteollisuuden kunniapalkinto jaettiin 11.12.2019 sen luovuttivat Kumiteollisuus ry:n puheenjohtaja Martti Aromaa,  ja varapuheenjohtaja Teppo Huovila sekä Kumiteollisuus ry:n toimitusjohtaja Sami Nikander.